allmant

waaw

Waaw drivs av volontärer från Finland i samarbete med senegalesiska experter och aktörer på kulturområdet. Vi hyr vår byggnad i centrum av Saint-Louis. Vi bedriver inte verksamheten i inkomstbringande syfte och vi erhåller inget stöd från någon offentlig institution i något land. Vi är därför beroende av de avgifter som konstnärer och andra gäster betalar för sin vistelse.

Waaw uttalas som engelska 'wow' och betyder ja på wolof, Senegals huvudspråk. Waaw!

Waaw är ett konstnärsresidens i Saint-Louis i Senegal. Det har som målsättning att främja senegalesisk och afrikansk kultur och kulturutbyten, genom att föra samman människor för projektarbete och studier. Fokus ligger på konst och design samt utbildning av olika slag. Residenset erbjuder arbetsutrymmen och inkvartering för personer i skapande yrken som söker inspiration i den unika miljön och kulturen i Saint-Louis, men också t.ex. för forskare och journalister. Deltagarna väljs ut på basis av projektförslag.


Waaw är redan väletablerat i Senegal. Sedan starten i oktober 2012 har vi tagit emot 200 utvalda konstnärer från 30 länder. Vi har hållit åtta intensivkurser i franska och fyra kurser i wolof. Vi bjuder regelbundet in senegalesiska konstnärer och slöjdare för projekt eller utställningar, och ibland har vi öppet hus. Waaw är inte ett kulturcentrum öppet för allmänheten.