suomi

waaw

Waaw'ta vetää suomalainen vapaaehtoisryhmä yhteistyössä paikallisten senegalilaisten asiantuntijoiden ja kulttuurivaikuttajien kanssa. Vuokraamme toimitilat Saint-Louis'n keskustasta, toimintamme ei tavoittele voittoa eikä ole minkään julkisen tahon rahoittama. Waawn ylläpito riippuu taiteilijoiden ja muiden vieraiden suorittamista residenssimaksuista.

Waaw (ääntyy "wau") tarkoittaa kyllä wolofin kielellä. Waaw!

Waaw on taiteilijaresidenssi, jonka tavoitteena on edistää senegalilaista ja afrikkalaista kulttuuria tarjoamalla puitteet yhdessä tekemiseen ja opiskeluun. Toiminnan painopisteitä ovat taide, design ja koulutus. Residenssi tarjoaa työskentelytilat ja majoituksen luovilla aloilla toimiville ammattilaisille, jotka haluavat inspiroitua paikallisesta senegalilaisesta tunnelmasta ja kulttuurista. Residenssi on myös avoin tutkijoille ja journalisteille. Residenssiläiset valitaan projektiehdotusten perusteella.


Sen jälkeen kun residenssitoiminta alkoi lokakuussa 2012, Waaw on ottanut vastaan 200 valittua taiteilijaa 30 maasta. Olemme järjestäneet 8 ranskan kielen ja 4 wolofin kielen intensiivikurssia. Kutsumme säännöllisesti senegalilaisia taiteilijoita ja käsityöläisiä osallistumaan projekteihin tai näyttelyihin. Waaw-keskuksessa on silloin tällöin avoimet ovet, mutta Waaw ei kuitenkaan ole yleisölle avoin kulttuurikeskus.

Waaw on Res Artisin jäsen.