residenssi

 

residenssi

Waaw-residenssi toimii tukikohtana henkilöille, jotka viettävät aikaa Senegalissa luovan työn merkeissä. Tarjoamme yksinkertaisen majoituksen, työskentelytilat ja wifi-yhteyden. Alasta ja ajankohdasta 

riippuen voimme auttaa sinua luomaan kontakteja Senegalissa. Tarpeen tullen voimme myös antaa kielellistä apua, eli ranskaa ei välttämättä tarvitse osata (Meillä voi myös opiskella ranskaa ja wolofia!). Residenssi on auki taiteilijoille 9.8.-8.9.(ei vapaita paikkoja) 1.-30.11.2017 ja 15.2.-15.5.2018. Hakuajoista alempana. Joulu-helmikuun aikana Waaw on avoinna myös muille kuin taiteilijoille.

Kuukauden mittaiset oleskelut ovat mahdollisia, mutta suosittelemme 2-3 kuukauden jaksoja. Annamme etusijan taiteilijoille, henkilöille, jotka työskentelevät luovien projektien parissa (mukaanlukien kuraattorit), tutkijoille ja journalisteille. Emme myönnä apurahoja, mutta tarvittaessa lähetämme valituille ja paikkansa vahvistaneelle hakijoille suosituskirjeen liitettäväksi henkilökohtaisiin apuraha-anomuksiin.

Waawssa on kolme työskentelyyn tarkoitettua huonetta (kooltaan 10-38 m2). Lisää työtilaa voi tarvittaessa vuokrata keskuksen ulkopuolelta. Waawssa ei ole tietokoneita, vaan suosittelemme, että tuot oman kannettavan tietokoneen. Emme vaadi residenssiajan loppuun näyttelyitä, esiintymisiä tai koulutustilaisuuksia, mutta autamme mielelläämme näiden järjestämisessä, esim. Ethiopiques-galleriassa. Taiteilijat itse kustantavat mahdolliset vuokra-, materiaali- ja laitteistokulut tässä yhteydessä. Silloin tällöin Waawssa on avoimet ovet, jolloin taiteilijat voivat halutessaan esittää työnsä.

 

Asuinhuoneissa on sängyt, kirjoituspöytä ja säilytystilaa. Tuuletin on käytettävissä. Ikkunoissa ja sängyillä on hyttysverkot. Jaetut kylpyhuoneet (lämmin vesi). Liinavaatteet sisältyvät hintaan. Käytössäsi on myös yhteiskeittiö jossa varustuksena jääkaappi, kaasuhella ja astiat. Keskuksen välittömässä läheisyydessä on useita ravintoloita, joissa ateriahinnat alkaen 1 500 fcfa / 2,30 €.

1 kk

1 hh 260 000 fcfa / 400 euroa

2 hh/hlö 160 000 fcfa / 250 euroa

 

1,5 kk

1 hh 400 000 fcfa / 600 euroa

2 hh/hlö 240 000 fcfa / 370 euroa

 

2 kk

1 hh 450 000 fcfa / 700 euroa

2 hh/hlö 285 000 fcfa / 440 euroa

 

3 kk

1 hh 600 000 fcfa / 900 euroa

2 hh/hlö 365 000 / 560 euroa

 

Residenssimaksut

 

Perheenjäsenet ja muut vieraat 2 h huoneessa (jos sovittu etukäteen) 13 000 fcfa/20 €/yö. Pitkäaikaisalennus mahdollinen.

Ilmoittautumismaksu 150 euroa maksetaan Waaw-keskukselle siinä vaiheessa, kun hakija on hyväksytty residenssiin. Jäljelle jäävä osa maksetaan viimeistään kolme kuukautta ennen residenssijakson alkamista. Peruutustapauksissa ilmoittautumismaksua ei makseta takaisin. Pyydämme residenssin vierasta maksamaan myös 100 euron takuusumman vahinkojen varalle.

 

Tarvittaessa järjestämme kuljetuksen Dakarista / Dakariin. Kuljetuspakettiin sisältyy nouto lentoasemalta ja yöpyminen (1 yö). Hinta vaihtelee 50-200 euron välillä sisällöstä riippuen. Voimme myös järjestää retkiä Saint-Louisin kaupungissa ja sen ympäristössä, esim. lintuparatiisina tunnettuna Djoudjin luonnonpuistoon tai Lompoulin aavikkoon, tai vaikkapa syvänmerenkalastusta. Pyörän voit vuokrata kaupungilla.

Matkainfoa: Lentomatkan hinta Helsingistä Dakariin alkaen 600 euroa (hinnat vaihtelevat viikosta toiseen - katso www.skyscanner.net, huom. myös esim. Turkish Airlines). Miltei kaikki lennot saapuvat Dakariin illalla ja myös lähtevät sieltä illalla. Malarianestolääkitys suositeltava.

Näin haet

 

Lähetä meille mieluiten englanninkielinen hakemus, missä vastaat näihin kysymyksiin. Liitä mahdollisesti siihen lyhyt projektisuunnitelma ja esittely aikaisemmista töistäsi esim. netissä. Vältä suurien liitetiedostojen lähettämistä. Yksi kuva (sellainen, joka parhaiten edustaa tuotantoasi), riittää.

Hakuajat

 

Tavalliset residenssit taiteilijoille ja tutkijoille: 15.2.-15.5.2018, haku 20.8. asti. Joskus on myös peruutuspaikkoja vapaana lyhyellä varoitusajalla - ota yhteyttä.

 

Kaikille avoimet residenssit: 2.12.2017-10.2.2018, lisätietoja tässä.

 

Temaaresidenssi: Presenting local cultural heritage 2017/18, haku 19.8 asti.

Miksi juuri Waaw?

 

Saint-Louis'n tunnelma inspiroi: pittoreski kaupunki on samalla kertaa sekä rauhallinen että särmäinen, historiallista ulottuvuutta unohtamatta. Kuvia löytyy Facebookista. Yhteistyö paikallisten taiteilijoiden ja käsityöläisten kanssa on mahdollista. Mm. seuraavat alat ovat kaupungissa edustettuina: musiikki, tanssi, perinteiset käsityöt kuten puu- ja metallityöt, korutaide, tekstiilityöt. Varsinaista nykytaidetta löytyy kaupungista ainoastaan Dak'Art -biennaalin aikaan.

 

Huomioitavaa: työskentely-menetelmien, varusteiden ja perusmateriaalien osalta on syytä varautua improvisointiin - tämä on Afrikkaa! Monia asioita, joita pidämme itsestäänselvyyksinä, ei ehkä ole saatavilla, tai ne ovat kalliita, kuten esimekikiksi puu työskentelymateriaalina.

Esimerkiksi muoviroskat ovat Senegalissa ympäristöongelma,

mutta ne antavat samalla mahdollisuuden luovuuteen.

Waaw'n vieraiden käytössä on teleskooppimaalausteline, ompelukone ja yksinkertaiset puutyövälineet. Kirjastossamme on 350 Senegalista ja Afrikasta kertovaa teosta, lähinnä englanniksi ja ranskaksi.

Kaupungin tarjoamista mahdollisuuksista lisää Saint-Louis -sivullamme.

 

 

 

 

En ole taiteilija - voinko asua Waaw-residenssissä?

Joulukuusta 2017 tarjoamme kaikille avoimia residenssijaksoja. Lisätietoja tässä.

 

Lyhyille vierailuille suosittelemme vaikkapa Siki-hotellia www.sikihotel.com, sekä B&B -paikkoja Au fil du fleuve www.fildufleuve.com, ja Maison Jamm http://www.jamm-saintlouis.com/index.php/fr/

Voimme myös suositella pitkäaikaismajoitusta.

Voiko Waawssa vierailla?

 

Waaw ei ole yleisölle avoin kulttuurikeskus, vaan ammattilaisten työ- ja majapaikka. Residenssi-toiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita käymään - otathan yhteyttä etukäteen. Matkailupalveluita tarjoaa mm. opas Djiby Mbaye (puhuu vähän englantia)

http://djiby-tourisme.com/fr/#!louis_1

Voiko Waawssa vierailla?