avoin

 

avoin

residenssi

Waaw tarjoaa majoituksen ilman aterioita, työtilan tarpeen mukaan, langattoman internet-yhteyden sekä alkuorientaation.

 

Viikottain tarjolla on senegalilaisen sabar-tanssin ja sabar-rummun tunteja. Opettajien aikataulujen mukaan voimme myös järjestää lasimaalauksen, keramiikan, kankaanvärjäyksen ja senegalilaisen ruuanlaiton opetusta. Tunnit pidetään ranskaksi ja tarpeen mukaan englanniksi tulkaten. Wolofin ja ranskan opetusta kaikilla tasoilla on myös tarjolla. Yhden 60 min oppitunnin perushinta on 5 000 cfa frangia (7,50 euroa), mutta hinta voi hieman muuttua oppiaineen ja osallistujamäärän mukaan. Ilmoitamme tarkentuvista hinnoista hyvissä ajoin ennen residenssin alkua.

 

Haluaisitko piirtää, maalata, kirjoittaa, näytellä, säveltää, tallentaa tai kuvata? Kiinnostuksen kohteistasi ja aikataulustasi riippuen voimme auttaa sinua löytämään materiaaleja ja solmimaan kontakteja Saint Louissa, jotta luova projektisi onnistuu.

Residenssiin valitaan hakemusten perusteella. Etusijalle laitamme sellaiset henkilöt, jotka ovat kiinnostuneita osallistumaan opetukseen ja/tai työskentelemään Senegaliin liittyvän luovan projektin parissa.

 

Waaw ei tarjoa apurahoja, mutta valituille lähetämme virallisen hyväksymiskirjeen, jonka avulla voi hakea apurahoja ulkopuolisilta tahoilta. Jos olet ammattitaiteilija voit hakea taiteilijaresidenssiimme joka on projektiorientoitunut ja avustettu. Lisätietoja täällä.

 

Luova loma Afrikassa!

 

Osan vuodesta Waaw on auki jokaiselle joka haluaa syventyä senegalilaiseen kulttuuriin, tehdä taidetta tai jotakin muuta luovaa. Waaw järjestää kaikille avoimia residenssejä 2.12.2017-10.2.2018. Lyhin mahdollinen residenssiaika on kaksi viikkoa, mutta kuukauden tai sitä pidemmät residenssit ovat suositeltavia.

 

Voit saapua seuraavina päivinä:

 

2 joulukuuta (residenssin kesto joko 2, 4, 6, 8 tai 10 viikkoa)

16 joulukuuta (residenssin kesto joko 2, 4, 6, tai 8 viikkoa)

30 joulukuuta (residenssin kesto joko 2, 4, tai 6 viikkoa)

13 tammikuuta (residenssin kesto 2 tai 4 viikkoa)

27 tammikuuta (residenssin kesto 2 viikkoa)

 

 

Waawssa on kolme työskentelyyn tarkoitettua huonetta (kooltaan 10-38 m2). Waawssa ei ole tietokoneita, vaan suosittelemme että tuot oman kannettavan tietokoneen.

 

Residenssin lopussa on mahdollista pitää näyttely esimerkiksi Ethiopiques-galleriassa. Mahdolliset vuokra-, materiaali- ja laitteistokulut tulevat residenssiläisen maksettavaksi.

Seitsemässä asuinhuoneessamme on sängyt, kirjoituspöytä ja säilytystilaa. Tuuletin on käytettävissä. Ikkunoissa ja sängyillä on hyttysverkot. Jaetut kylpyhuoneet (lämmin vesi). Liinavaatteet ja pyyhkeet sisältyvät hintaan. Käytössäsi on myös yhteiskeittiö jossa varustuksena jääkaappi, kaasuhella ja astiat. Keskuksen välittömässä läheisyydessä on useita ravintoloita, joissa ateriahinnat alkaen 1 500 fcfa / 2,30 €.

Tarvittaessa järjestämme kuljetuksen Dakarista / Dakariin. Kuljetuspakettiin sisältyy nouto lentoasemalta ja yöpyminen (1 yö). Hinta vaihtelee 50 - 200 euron välillä sisällöstä riippuen. Voimme myös järjestää retkiä Saint-Louisin kaupungissa ja sen ympäristössä, esim. lintuparatiisina tunnettuun Djoudjin luonnonpuistoon tai Lompoulin aavikkoon, tai vaikkapa syvänmerenkalastusta. Pyörän voit vuokrata kaupungilla.

Avoimen residenssin hinnasto

 

2 viikkoa

1hh 260 000 fcfa / 400 €

2hh / hlö 160 000 fcfa / 250€

 

4 viikkoa

1hh 400 000 fcfa / 600 €

2hh / hlö 250 000 fcfa / 375 €

 

6 viikkoa

1 hh 500 000 fcfa / 750 €

2 hh 310 000 fcfa / 470 €

 

8 viikkoa

1hh 600 000 fcfa / 900 €

2hh / hlö 375 000 fcfa / 560 €

 

10 viikkoa

1hh 730 000 fcfa / 1100 €

2hh / hlö 460 000 fcfa / 685 €

 

Perheenjäsenet ja muut vieraat 2 h huoneessa (jos sovittu etukäteen) 13 000 fcfa/20€/yö. Pitkäaikaisalennus mahdollinen.

 

Ilmoittautumismaksu 150 euroa maksetaan Waawlle siinä vaiheessa, kun hakija on hyväksytty residenssiin. Jäljelle jäävä osa maksetaan viimeistään kolme kuukautta ennen residenssijakson alkamista. Peruutustapauksissa ilmoittautumismaksua ei makseta takaisin. Pyydämme residenssin vierasta maksamaan myös 100 euron takuusumman vahinkojen varalle.

 

Lisähinnat oppitunneista ja työpajoista, maksetaan paikan päällä:

 

Sabar rumputunti (3 tuntia viikossa): 5 000 fcfa / 7,50 € / 60 min.

Sabar tanssitunti (3 tuntia viikossa): 5 000 fcfa / 7,50 € / 60 min.

Kankaanvärjäys, lasimaalaus, keramiikka, ruuanlaitto (vähintään 2 tuntia): 5 000 fcfa / 7,50 € / 60 min. Materiaalimaksut erikseen.

Ranskankielen yksityistunti, riippuen tasosta ja mielenkiinnon kohteista: 5 000-7 000 fcfa / 7,50 € 10 € / 60 min.

Wolofin yksityistunti: 7 000 fcfa / 10 € / 60 min.

 

Maksut menevät suoraan paikallisille opettajille. Waaw ei peri välitysmaksuja.

 

 

Miksi juuri Waaw?

 

Saint-Louis'n tunnelma inspiroi: pittoreski kaupunki on samalla kertaa sekä rauhallinen että särmäinen, historiallista ulottuvuutta unohtamatta. Saint-Louis on lempeä versio urbaanista Länsi-Afrikasta. Kuvia löytyy Facebookista.

Oleskelu Waaw’ssa ei ole pelkästään lomailua. Kannustamme sinua opiskelemaan paikallisia käsitöitä, rumpujen soittoa, tanssia ja/tai kieliä (ranska, wolof, pulaar).

 

Työskentely yhteistyössä paikallisten käsityöläisten kanssa on myös mahdollista. Perinteiset käsityöammatit, kuten puutyöt, metallityöt, korumuotoilu ja räätälöinti ovat Saint-Louissa hyvin edustettuina. Ainakin mittatilausvaatteen teettäminen kannattaa.

 

Kaupungissa ei ole kovinkaan montaa ammattitaiteilijaa, joten värikästä nykytaiteen kenttää ei kannata odottaa.

 

Varsinkin jos viivyt vähintään kuukauden, kannustamme sinua luovaan toimintaan. Huomioitavaa: työskentely-menetelmien, varusteiden ja perusmateriaalien osalta on syytä varautua improvisointiin - tämä on Afrikkaa! Monia asioita, joita pidämme itsestäänselvyyksinä, ei ehkä ole saatavilla, tai ne ovat kalliita, kuten esimerkiksi puu työskentelymateriaalina. Tarvittavat taiteilijatarvikkeet kannattaa tuoda mukanaan.

 

Waaw’ssa on käytettävissä maalausteline, ompelukone sekä puutyökaluja. Kirjastossamme on tällä hetkellä noin 350, lähinnä ranskan- ja englanninkielistä, kirjaa Senegalista ja Afrikasta.

 

Vieraskirjasta

 

“Kaunis kiitos siitä että sain tulla tänne ihmettelemään elämän teatteria johon oli helppo hypätä mukaan! Palaan kotiin aurinko jälleen sydämessä.”

- Minna

 

“Usein tietää kun on tullut oikeaan paikkaan. Tämä on se paikka. Jarmo ja Staffan olette perustaneet mahtavan residenssin, jossa on pystynyt tuntemaan olonsa kotoisaksi.”

- Sointu

 

"Even though I have been to several African countries before, I have never been to a place as easy-going as Saint Louis. It has also been the perfect place to practice French since most people don’t mind trying to understand and answer whatever you are saying in French."

- Emma

 

Näin haet

 

Lähetä meille vapaamuotoinen hakemus, missä vastaat näihin kysymyksiin. Osoitteemme on avoin [ at]waawsenegal.org.

 

Deadline

 

Valinta on tehty, mutta peruutusten vuoksi meillä saattaa olla paikkoja vapaana lyhyellä varoitusajalla.

 

 

Olen tulossa Saint-Louisiin vain muutamaksi päiväksi. Voinko yöpyä Waaw’ssa?

 

Lyhyemmille oleskeluille suosittelemme Hotelli Sikiä www.sikihotel.com, Au fil du fleuve – majataloa www.fildufleuve.com ja Maison Jamm –majataloa http://www.jamm-saintlouis.com/en/.

 

Voiko Waawssa vierailla?

Waaw ei ole yleisölle avoin kulttuurikeskus, vaan työ- ja majapaikka. Residenssitoiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita käymään - otathan yhteyttä etukäteen. Matkailupalveluita tarjoaa mm. opas Djiby Mbaye (puhuu vähän englantia). http://djiby-tourisme.com/index.php/fr/#!louis_1